Altid kogende vand i hanen med en Quooker

En kogende vandhane kaldes ofte en Quooker efter et populært brand. Det er en vandhane, hvor vandet, der kommer ud, er kogende varmt. Med en sådan kogende vandhane behøver du ikke bruge tid på at vente på, at dit vand koger i elkedlen. Du kan blot tænde for hanen, så snart du skal bruge det kogende vand. Hvad enten du skal bruge det til madlavning, rengøring, kaffe- eller tebrygning eller hvad som helst, man ellers bruger kogende vand til.

 

Der findes forskellige modeller af kogende vandhaner. Mens Quooker nærmest har lagt navn til begrebet, findes der også andre så som Grohe Red. Du kan købe en Quooker, Grohe Red samt udstyr til begge fra https://topvvs.dk/351-kogendevandhaner, som også tilbyder hjælp til montering af hanen i dit hjem.

 

Den kogende vandhanes egenskaber

 

Det lyder måske farligt at have en vandhane, hvor der kommer kogende vand direkte ud af. Men de kogende vandhaner er selvfølgelig udstyret med en børnesikring. Både sådan at børn ikke kan tænde den og komme til at skolde sig på vandet, men også så voksne ikke kommer til at tænde for den ved et uheld.

 

Kogende vandhaner fungerer ved hjælp af en vandtank, hvori vandet holdes varmt, så det hele tiden er klar. Denne vandtanks kapacitet har derfor en betydning for, hvor meget kogende vand man kan få ud af hanen, før man vil skulle vente lidt på, at det bliver varmt igen. Typisk skal man ikke bruge mange liter kogende vand på samme tid, og fire liter vil være nok, men man kan også få en større vandtank på otte liter.

 

Den kogende vandhane i dit køkken

 

Man kunne nemt tro, at det måtte bruge enormt meget strøm at have en beholder stående, der hele tiden holdt vand kogende. Men når først vand koger, skal der ikke særlig meget energi til for at holde det varmt. Derfor er kogende vandhaner ikke dyre i drift.

 

De kogende vandhaner fra Grohe Red har et filter, der filtrerer kalk og andre urenheder fra vandet. Det gør både vandets kvalitet bedre, og er med til at forlænge hanens holdbarhed. Hanerne fås, lige meget om de er fra Quooker eller Grohe Red, med forskellige armaturer, som har forskellige design og af et udvalg af materialer. Så den kogende vandhane kan passes ind i ethvert køkken.